Nařezávačka mezisvalových kůstek ruční
Popis
Jedná se o v praxi hojně používaný strojek na ruční pohon klikou. Tou se otáčí soustava pilek na hřídeli spojeném s klikou a ta nařezává rybí filet v rozteči cca 4 mm těsně nad podložkou, takže zůstane nařezán, ale vcelku. Drží pohromadě prakticky jen na kůži. Po další tepelné úpravě lze filet konzumovat, jako by byl bez kostí. Navíc lze filet lépe prokořenit mezi jednotlivými naříznutými lístky.
Výhodou námi nabízeného strojku je to. že jednoduchým způsobem je možné nařezávačku upravit tak, aby filet nebyl jenom naříznut, ale zcela proříznutý. Tím se docílí polotovar např. na rybí hranolky, nebo různé ozdobné varianty porcí z ryb. Hranolky lze pomoučnit či obalit v trojobalu, krátce vložit do fritézy a jídlo je hotovo. Lze je servírovat se salátem nebo jako rybí hranolky s kečupem pro náctileté. Jsou vhodné na způsob ragú či zavářky do rybí polévky. Neřezávačka, zejména v kombinaci s adaptérem na hranolky, je vhodná ke zpracování i t. zv. méně hodnotných druhů ryb (bělice, karas, cejn...) a současně úspěšně rozšířit sortiment výrobků z ryb.
Jmenovitá šířka záběru je 30 cm - cena je uvedena v ceníku, Adaptér na proříznuté filety doporučujeme a dodáváme ho s nařezávačkou běžně. Cena bez adaptéru je pochopitelně nižší, doporučujeme s námi konzultovat. Lze ale vyrobit nařezávačky s užším záběrem od 18 cm, např, do restaurací. K nařezávačce lze přikoupit brousek na pilky v ceně 1720,- Kč + DPH.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.